Vanliga frågor och svar

ATT BLI PUBLISHER

Hur blir jag publisher på ThinkAction Affiliate Network?
Vi välkomnar alla typer av affiliate till vårt nätverk. Om du är intresserad av att ansöka, vänligen se http://network.thinkaction.com. När du väl godkänts kommer du att ha tillgång till alla erbjudanden, länkar, kreatörer, spårning i realtid och mycket mer. Om du vill prata med någon om ansökningsprocessen, eller vårt nätverk och vårt allmänna utbud, vänligen skriv till publishers@thinkaction.com.

Hur lång tid tar godkännandeprocessen?
Godkännandeprocessen tar inte mer än 24 timmar på vardagar. Vänligen observera att godkännanden inte görs på helger.

Godkänner ThinkAction internationella publishers?
Ja. ThinkAction Affiliate Network godkänner publishers över hela världen. Om du är intresserad av att bli medlem i ThinkAction Network, vänligen fyll i en ansökan på följande URL: http://network.thinkaction.com.

Stöder nätverksgränssnittet några andra språk?
Ja. Vi är ett globalt affiliate nätverk. Vårt gränssnitt finns tillgängligt på 7 olika språk, välj det som passar dig: Engelska, franska, italienska, nederländska, svenska, tyska och spanska. Om du inte är säker på hur du ändrar språkinställningarna för ditt konto, vänligen be oss göra detta genom att skicka ett e–postmeddelande till publishers@thinkaction.com.

Godkänner ni medlemmar som inte äger en egen webbplats?
Vi föredrar att en webbsida anges i ansökningen, men berätta gärna för oss varför detta inte inkluderats i din ThinkAction-ansökan och hur du planerar att marknadsföra våra kampanjer. Du kan skriva till oss påpublishers@thinkaction.com.

Kan jag öppna flera ThinkAction-konton?
Nej. För anledningar som har med bokföring och spårning att göra kräver vi att det endast ett konto per publisher öppnas.

UTBETALNING

Hur ser era utbetalningsvillkor ut?
Alla ThinkAction Affiliate Network-publishers betalas enligt ett Net30-schema. Våra partners måste också ha minst $30 USD på kontot innan några utbetalningar kommer att bearbetas.

Hur ofta görs utbetalningarna?

Vi betalar våra partners enligt ett Net30-schema. Detta innebär – i slutet av månaden, det tar 30 dagar att behandla och skicka din utbetalning. (t.ex. för aktiviteter utförda i mars kommer utbetalningen att skickas första veckan i maj).

Måste jag skicka en räkning för att få betalt?

Nej. Alla ThinkAction-aktiviteter betalas ut automatiskt enligt villkoren för nätverket.

Vilka valutor kan era medlemmar få sina utbetalningar i?

Vi erbjuder betalning i USD, CAD, AUS, EUR och GBP. Om du vill få betalt i någon annan valuta, vänligen skriv till oss på publishers@thinkaction.com.

Hur betalas era publishers?

Vi betalar våra publishers med check, via PayPal eller banköverföring. Vänligen observera att detta varierar beroende på vilket land en affiliate bor i:

1) Affiliate som får betalt i USD kan få en check eller betalning via PayPall
2) Affiliate som får betalt i CAD kan få betalt via Paypal
3) Affiliate som får betalt i AUS kan få betalt via Paypal
4) Affiliate som får betalt i EUR kan få betalt via Paypal, eller banköverföring
5) Affiliate som får betalt i GBP kan få betalt via Paypal, eller banköverföring

Mitt konto avslutades på grund av bedrägeri. Kommer jag att få betalt?
Ingen betalning kommer att utfärdas till ett avslutat konto.

SPÅRNING

Spåras era kampanjer i realtid?
Ja. Alla ThinkAction Affiliate Network-kampanjer spåras i realtid.

Hur vet jag vem av mina medlemmar som skapat ett lead?

För att spåra vem av dina medlemmar som skapat ett lead, föreslår vi subid spårning. Du kommer behöva lägga till varje deltagares unika ID längst bak på ThinkAction spårningslänk, så här http://network.thinkaction.com/z/1234/CD1/VALFRI_INFORMATION. Kodningen för att få fram subid varierar från partner till partner, vänligen använd den kodning som passar ditt system bäst. För att få fram en lista på subid, måste du gå in på ditt konto -> Klicka på Stats Selection -> Välj lämpliga datum -> Klicka på Download Optional Info. Detta kommer att ge dig en detaljerad CSV-fil för kampanjen, motsvarande lead, datum och subid.

Hur kan jag spåra subid:n automatiskt inom systemet?
Detta kan göras endera via tredje parts spårningspixlar, i de flesta av våra kampanjer, eller via REST API. För att ansöka om att använda en REST API måste du först skapa ett användar-ID och lösenord. När du väl loggat in på ditt ThinkAction Affiliate Network-konto kan du gå till Verktyg -> APIFleet Account Setup. Där måste du fylla i ditt användar-ID och lösenord, och spara ändringarna. Vänligen skicka e-post till publisher@thinkaction.com när detta steg är taget för att vi ska kunna förse dig med lämpliga godkännanden. För spårning av subid föreslår vi endera getstatsubid eller getsubiddetail REST. Om du har några frågor angående hur du ska använda REST API, kan du gärna gå till Verktyg och hänvisa till dokumentationslänken för APIFleet

ALLMÄNNA KONTOFRÅGOR

Vad är CPA marknadsföring?
CPA = Cost Per Action. CPA modellen ger endast utdelning när en specifik åtgärd skapar ett lead. Definitioner av lead finns för varje kampanj. Till exempel, CPA för Opinionsundersökningskampanjen sker när hela undersökningen väl fyllts i. När undersökningen väl har avslutats kommer du att se att ett lead skapas på ditt ThinkAction-konto. Vad är EPC?
EPC = Earnings Per Click. ThinkAction Affiliate Networks gränssnitt delar upp dina inkomster från kampanjen i EPC för att visa dig hur många klick som genererades av ett leads CPA. Med andra ord, varje gång en person klickar på en av ThinkAction-kampanjerna, tjänar du en summa på $X.XX.

Har ThinkAction ett värvningsprogram för publishers?
Inte vid denna tidpunkt.

Vad ska jag göra om jag glömmer mitt lösenord?
Vänligen skriv till publishers@thinkaction.com. Vi återställer det åt dig och du får ett automatiskt e-postmeddelande med information om lösenordet. Vänligen observera att det lösenord som skickas till dig inte går att klippa ut och klistra in i rutan för inloggning. Det kommer inte att kännas igen. Vänligen skriv in det ordentligt på rätt plats.

Kan jag dela mitt konto med andra?
Inom ett företag? Ja. Med andra publishers? Nej. En publisher är 100 % ansvarig för de leads som skapas i varje ThinkAction-kampanj. Alla konton är knutna till en enda kontakt och ett enda skattenummer. För att undvika alla problem kräver vi ett konto per företag/individ. Om jag inte använder mitt konto, kan jag överlåta det till en annan publisher?
Nej. Detta är aldrig tillåtet. Om någon annan är intresserad av att bli en affiliate, måste den personen genomgå den vanliga godkännandeprocessen. Att överlåta ditt konto kommer inte att godkännas och kan leda till avslutande av kontot.

Vilka kampanjer kan jag delta i?
För att kunna delta i en kampanj krävs ett extra godkännande så vi kan granska din nuvarande trafik och kampanjrutiner ytterligare en gång innan start. Vänligen ta del av de restriktioner för kampanjen som finns i varje erbjudande för att se om du är lämplig för att köra specifika ThinkAction Affiliate Network-kampanjer. Beskrivningarna brukar innehålla restriktioner angående land, kön och ålder, ihop med annan nödvändig information som är viktig innan ThinkAction-kampanjen körs igång. En del erbjudanden tillåter incitamentsprogram, medan andra erbjudanden förbjuder denna typ av trafik. Det flesta kampanjerna tillåter sökord och användning av sociala medier, men vänligen kontakta din kontoansvarige via e-post för mer information om dessa trafikkällor och marknadsföringsstrategier innan du kör ThinkAction-erbjudandet. Om du har ytterligare frågor angående vilka erbjudande inom ThinkActions nätverk som passar bäst för dig, vänligen skriv till din kontoansvarige, eller till publishers@thinkaction.com.