Veel Gestelde Vragen

EEN UITGEVER WORDEN

Hoe word ik een uitgever van de ThinkAction Partner Netwerk?
Wij accepteren alle soorten partners in ons netwerk. Als u geïnteresseerd aan te melden, kunt u gaan naar: http://network.thinkaction.com. Na de goedkeuring, heeft u toegang tot alle aanbiedingen, links, creaties real-time tracking, en nog veel meer. Wenst u iemand te spreken over de aanvraagprocedure of over ons netwerk en aanbod in het algemeen, dan kunt u een e-mail versturen naar publishers@thinkaction.com.

Hoe lang duurt de goedkeuringsproces?
De goedkeuringsproces neemt niet meer dan 24 uren op werkdagen. Let op, gedurende weekenden wordt er niet aan goedkeuringen gewerkt.

Accepteert ThinkAction internationale uitgevers?
Ja. De ThinkAction Filiaal Netwerk accepteert uitgevers over de gehele wereld. Als u geïnteresseerd bent om aan te sluiten bij de ThinkAction Netwerk, vult u dan alstublieft het formulier in op de volgende gegeven URl: http://network.thinkaction.com.

Steunt uw netwerk interface ook andere talen?

Ja. Wij zijn een internationaal filiaal netwerk. Onze interface is voor het gemak in 7 verschillende talen: Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Zweeds, Duits & Spaans. Als u niet zeker weet hoe u uw account taal instellingen moet veranderen, dan kunt u hiervoor een verzoek sturen naar publishers@thinkaction.com.

Accepteert u partners die niet in het bezit zijn van een web eigendom?
Wij hebben liever dat filialen dat wel hebben, maar wees vrij om ons te vertellen waarom dit niet het geval is in uw ThinkAction formulier en wat uw marketing plannen zijnmet onze campagnes. U kunt ons contacteren op publishers@thinkaction.com.

Mag ik meerdere ThinkAction accounts hebben?
Nee. Voor onze boekhouden en natrekken van bepaalde doeleinden is dit de enige vereiste die wij willen.

BETALING

Wat zijn de betalingsvoorwaarden?
Alle ThinkAction Filiaal Netwerk uitgevers worden betaald door middel van de Net30 schema. Onze partners moeten een minimale balans van $30 USD of hoger hebben, voordat er betalingen worden verricht.

Hoe vaak worden betalingen gedaan?
Wij betalen onze partners gebaseerd op een Net30 schema. Dit betekent – eind van de maand, het neemt 30 dagen in beslag om de betalingen te verwerken en te versturen. (bijv. voor de activiteiten van de maand Maart, worden de betalingen verzonden in de eerste week van Mei).

Heb ik een factuur indienen om betalingen aan te vragen?

Nee, alle ThinkAction activiteiten worden automatisch betaald gebaseerd op onze netwerk voorwaarden.

Welke munteenheden is van toepassing voor de partnerbetalingen?

Wij hebben de volgende munteenheden: USD, CAD, AUS, EUR, en GBP. Wilt u in een andere munteenheid een betaling doen, dan kunt u ons contacteren op publishers@thinkaction.com.

Hoe geschied de betaling voor de uitgevers?

Wij betalen onze uitgevers door middel van een cheque, PayPal en Wire Transfers. Let op dat dit per filiaal land verschilt:
  1. Filialen die in USD worden betaald, ontvangen cheques en PayPal betalingen
  2. Filialen die in CAD worden betaald, ontvangen PayPal betalingen
  3. Filialen die in AUS worden betaald, ontvangen PayPal betalingen
  4. Filialen die in EUR worden betaald, ontvangen PayPal betalingen en Wire Transfer betalingen
  5. Filialen die in GBP worden betaald, ontvangen PayPal betalingen en Wire Transfer betalingen
Mijn account is beëindigd als gevolg van fraude. Krijg ik betaald?
Er wordt geen betalingen verstrekt aan beëindigde accounts.

GEAANVAARDE VERKEER

Is stimulerend verkeer toegestaan?
Stimulerend verkeer (waar men contant geld, punten, freebies of beloningen voor hun deelname kunnen verdienen) is toegestaan voor enkele aanbiedingen, maar niet voor allemaal. U kunt zien welke campagnes stimulerend verkeer toestaan, door op het tabblad 'Campagnes' te klikken nadat u bent ingelogd op uw ThinkAction Partner Netwerkaccount,en dan op de desgewenst aanbod. In de campagne beschrijving  staat alles over als het  aanbod zowel stimulerend of niet stimulerend verkeer toestaat.

Kan ik deelnemen aan mijn eigen campagnes?
Om te zorgen dat we de best mogelijke kwaliteiten krijgen, hebben wij de voorkeur dat onze uitgevers niet zelf deelnemen aan hun eigen de campagnes, tenzij het voor strikte testdoeleinden is bedoeld.

Kan ik ThinkAction campagnes via sociale media promoten?
Ja. Zolang de kwaliteit van het verkeer hoog is, is het geen probleem met dit soort promotie.

Tracking

Tracken uw campagnes in real time?
Ja. Al onze ThinkAction Partner Netwerk campanges tracken in real time.

Hoe weet ik welke van mijn leden een voorsprong genereren?

Om deze leden te tracken, raden wij sub-tracking aan. U moet elke deelnemende lid unieke ID aan de achterkant van de ThinkAction tracking link toevoegen, net als dit: http://network.thinkaction.com/z/1234/CD1/OPTIONELE_INFORMATIE. De codering verschilt per partner, dus kies de degene die het best werkt met uw system. Om de lijst met sub-IDs te zien, moet u naar uw account gaan .-> Klik op Stats Selectie -> Selecteer de juiste datums -> Klik op Download Optionele Info. Dit geeft een gedetailleerde CSV file van de champagne, corresponderend op de voorsprong, datum en sub-ID.

Hoe kan ik sub-IDs automatisch tracken in mijn systeem?
Voor een grotendeel van onze campagnes kan dit gedaan worden via een derde partij tracking pixels, of via REST API. Om in aanmerking te komen de REST API te gebruiken, moet u eerst een gebruikers ID en wachtwoord aanmaken. Eenmaal aangemeld in iw ThinkAction Partner Netwerk account, gaat u dan naar Tools -> APIFleetAccountSetup. Vandaar uit, vult u dan de gebruikers ID en wachtwoord in en dan opslaan. Stuur daarna dan een mailtje naar publishers@thinkaction.com om u te voorzien van de juiste goedkeuringen. Voor sub-ID tracking, raden wij of getstatsubid of getsubiddetail REST calls aan.

ALGEMENE ACCOUNT VRAGEN

Wat is CPA marketing?
CPA staat voor Cost Per Action, oftewel kosten per actie. De CPA model betaalt alleen specifieke acties die een voorsprong hebben. Alle definitieve voorsprongen worden vastgesteld in hun eigen campagnes. Bijvoorbeeld, de CPA van onze Mening Onderzoek campagne neemt plaats wanneer het onderzoek helemaal is voltooid. Als het onderzoek eenmaal is voltooid, dan ziet u dat de voorsprong gegenereerd is met uw ThinkAction account.

Wat is EPC?

EPC staat voor Earnings Per Click, oftewel Verdiensten per klik. De ThinkAction Partner Netwerk interface breekt uw campagne verdiensten in EPC, om te laten zien wat de CPA zijn van de voorsprong. Met andere woorden, elke keer dat iemand op één van uw campagnes klikt, verdient u €XX.XX.

Heeft ThinkAction een uitgevers referentie programma?

Op dit moment niet.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord kwijt ben?

Stuurt u dan een mail naar publishers@thinkaction.com. Wij zullen uw wachtwoord dan resetten, waarbij u een automatische e-mail krijgt met de wachtwoord details. Let op, de gegeven wachtwoord in de e-mail kunt u niet kopiëren en plakken als u wilt gaan inloggen, ; het zal niet herkend worden. Typt u dus het gegeven wachtwoord nauwkeurig over.

Mag ik mijn account delen met anderen?
Als het binnen hetzelfde bedrijf is, is het toegestaan. Met andere uitgevers is niet toegestaan. Een uitgever is 100% verantwoordelijk voor de gegenereerde voorsprongen op elke ThinkAction campagne. Alle accounts zijn geassocieerd met een enkel contact en belasting ID nummer. Om problemen te voorkomen, vereisen we één account per bedrijf/individueel.

Kan ik mijn account overschrijven naar een andere uitgever als ik het zelf niet meer gebruik?
Nee, dit is niet toegestaan. Als iemand anders geïnteresseerd is om ook partner te worden, moeten ook zij de standaard goedkeuringsproces doorstaan. Overschrijven is dus niet toegestaan. Gebeurt het, dan wordt uw account verwijderd.

Aan welke campagnes mag ik meedoen?
Alle campagnes hebben extra goedkeuringen nodig om deel te kunnen nemen. Dit is zodat wij uw huidige verkeer en de campagne praktijken kunnen herzien en nogmaals kunnen lanceren. Let u op de campagne beperkingen van elke aanbod beschrijving om te zien of u in aanmerking komt voor specifieke ThinkAction Partner Netwerk campagnes. In de beschrijving staat land, geslacht en leeftijd beperkingen, samen met andere belangrijke informatie dat u hoort te weten voordat u aan een ThinkAction campagne meedoet. Bij sommige biedingen is het zoeken en gebruiken van sociale media toegestaan, maar mail toch uw account vertegenwoordiger voor nadere informatie over deze verkeerbronnen en marketing strategieën die nodig zijn voor elke ThinkAction aanbieding. Als u nog vragen heeft over de campagnes die bij uw ThinkAction Netwerk passen, wees vrij om een mail te sturen naar uw vertegenwoordiger, of naar publishers@thinkaction.com